Odprto pismo zahvale nadškofu msgr. Stanislavu Hočevarju

Odprto pismo zahvale gospodu nadškofu msgr. Stanislavu Hočevarju:

Vaša ekselenca, dragi naš Stanko,

kar ne najdemo besed, s katerimi bi se Vam lahko dovolj zahvalili za globoko doživetje minulo soboto. 

Iskrena hvala za vse Vaše darove, ki smo jih bili deležni ta dan. Na prvem mestu za prečudovito lepo mašno daritev in nenadkriljivo globoko pridigo. Hvala za smer in pot, ki ste nam jo pokazali na mnogih področjih, da bomo, kot ste dejali, osvobojeni - notranje in zunanje.

Velika hvala za Vašo naklonjenost naši vasici in njenim ljudem. Človek, ki se zna  tako neposredno in odprto, s tolikšno toplino približati preprostemu, t. i. malemu človeku, kot se znate Vi, tisti je resnično velik človek.

Posebna hvala tudi za Vašo naklonjenost in posluh, ki ste ju pokazali za t. i. virtualno Preloko in njeno občestvo. Verjamemo, da ste s tem, ko ste blagoslovili njeno prenovljeno in posodobljeno podobo, simbolno blagoslovili razvoj in optimizem, ki naj bi se nekoč  vrnil na Preloko. Da bo, tako kot se zdaj razvija in raste spletna Preloka, kmalu začela rasti in se razvijati in širiti svoje občestvo tudi realna Preloka. In bo to pomenilo pomembno zmago za našo župnijo in nenazadnje tudi za Katoliško cerkev.

Vaša ekselenca, s svojo neizmerno energijo in karizmatičnostjo ste minulo soboto osvojili srca Preločanov in mnogih prijateljev Preloke, tudi tistih, ki so bili povezani z nami neposredno prek interneta.

Daj Bog, da se kmalu spet srečamo. Morda že v letošnjem jubilejnem letu, na velikem romanju v Niš.

Vaši Preločani                                                                            

Na Preloki, 15. 7. 2013

Deli z ostalimi