Letno poročilo o Projektu šola, našem skladu in o Preloki.si

Redno letno poročilo o Projektu šola, našem skladu za njeno obnovo in o preloški spletni strani 

Bilanca leta 2016 na področju projekta "Šola na Preloki" je:

Upravna enota Črnomelj še vedno ni potrdila gradbenega dovoljenja, ki ga je Občina Črnomelj kot lastnica šole vložila na Upravno enoto že predlanskim (oktobra 2014). Tako kot leta 2015 (in leta 2014 in 2013 in 2012 in 2011 ...) torej čakamo. In občina tudi. Morda se bo kaj premaknilo, morda spet ne, ali pač ... v prihajajočem letu, – sestanek s črnomaljsko županjo in drugimi pristojnimi za izpeljavo tega projekta imamo napovedan po praznikih.

Redno letno poročilo o denarju iz  sklada za obnovo šole: donatorje obveščamo, da se je ob izteku enoletne vezave sredstev v začetku letošnjega oktobra naš sklad oplemenitil na 23.674,06 €. Civilna iniciativa za obnovo se je odločila ta sredstva znova vezati na banki (še vedno nismo obupali!), vendar le še za pol leta. Vezava se izteče 12. aprila 2017. Aprila prihodnje leto torej pričakujte, da vas bomo povabili na sestanek o tej temi.

Spletno Preloko smo tudi v letošnjem letu redno posodabljali z novimi vsebinami in dočakali smo svojega milijontega obiskovalca. Na Preloki.si smo tudi karseda dostojno počastili več letošnjih okroglih obletnic, predvsem najbolj častitljivo: 150-letnico naše šole.
Pohvalimo se lahko tudi z več presenetljivimi odkritji, npr. o tem,
kdo je pravzaprav prvi od 69 donatorjev preloške šole, in še o tem, da je
preloška cerkev od vseh slovenskih farnih cerkva še najbliže Sveti deželi.

Spletna Preloka, ki je v celoti plod volonterskega dela vas obiskovalcev, sodelavcev med vami in seveda vašega uredništva, bo v prihajajočem letu zakoračila v že deseto leto svojega delovanja.

Dobrodošli tu, na Preloki.si, še naprej in hvala za vso pomoč, vaše prispevke, brez vas uspehov ne bi bilo, hvala!

Vaše uredništvo (28. 12. 2016)

Deli z ostalimi