3.
Mojca Fo, Sanje obeh, 2010,
akril na platnu, 30x30,
izklicna cena 250,00 €

PRODANO

250 €, Vokalna skupina Lan, Metlika

MOJCA SEKULIČ FO je rojena v Ljubljani, je diplomirana arhitektka, ki pa je z leti ugotovila, da jo veliko bolj kot risanje resnih hiš privlačita pravljični svet  in risanje z barvami. Danes je svobodna umetnica, članica ZDSLU, slikarka in predvsem odlična ilustratorka z izredno dodelanim likovnim jezikom. Njene ilustracije najdemo v številnih šolskih učbenikih in leposlovnih knjigah, namenjenih mlajšim bralcem, v mladinskih serijskih publikacijah, na razglednicah, koledarjih ... Zelo znane in prepoznavne so njene miniaturne slike na les, slika tudi na platno, papir, pa poslika kak stol, omaro ...

To so neskončno ljubke slikice s prijaznimi sanjskimi podobami živalic in pravljičnih bitij, vse polno je drobnih pikic in figuric, a kljub množici detajlov je motiv vedno izčiščen in jasen.

Mojca se rada loteva tudi različnih drugih projektov: vodi likovne delavnice za otroke in sodeluje pri plesnih in gledaliških projektih. Pokukati velja tudi v njeno spletno trgovinico, kjer med drugim organizira dobrodelne dražbe svojih umetnin. In prav njena želja pomagati drugim jo je zdaj pripeljala tudi  na dražbo za preloško šolo.

Daruje sliko, ki je šoli, v katero so nekoč hodili malčki, pisana na kožo: na temo otroci in knjiga.

Deklica ob kupu knjig bere pravljico, njene besede kot metuljčki letijo k fantku, ki posluša in počiva. Deklica je kraljična, saj nosi kronico, fantek pa kraljevič – s kronico v roki.

Slika Sanje obeh je iz njenega tematskega cikla, ki ga je posvetila nedavno končanemu projektu, ko je Ljubljana za eno leto postala svetovna prestolnica knjige. Na vseh slikah so zato prisotne knjige, seveda pa je vedno nakazano tudi mesto Ljubljana. A skritih je še veliko nadrobnosti, stkanih z domišljijo. Njene meje so tam, kjer se končajo sanje. Skratka sanjava slika za malčke in vse, ki imajo v sebi še kaj otroka.