Jože Vučičev – sedemdesetletnik.

Čeprav so rojstni dnevi, tudi tisti okrogli, bolj osebna in družinska zadeva, pa si 70-letnica Jožeta Miketiča - Vučičevega zasluži, da jo omenimo tudi na preloški spletni strani. In sicer iz dveh razlogov. Prvič zato, ker je Jože pomagal pri nastajanju marsikaterega prispevka na Preloki.si, in drugič zato, da se mu ob njegovem jubileju še javno zahvalimo za to pomoč in seveda da mu voščimo.

1Praznovanje v družbi svojih najbližjih

Jože je s svojim odličnim spominom prava enciklopedija podatkov in zgodb iz našega ožjega in širšega kraja. In tudi zakladnica znanj in modrosti, do katerih se je večinoma dokopal na lastnih izkušnjah.
2Je človek širokih obzorij in z zavidljivo splošno izobrazbo (vendar ne tisto šolsko izobrazbo!). Ni ga področja, o katerem se ne bi bilo mogoče z njim pogovarjati. In ni teme, o kateri ne bi imel lastnega, originalnega mnenja, za katero se zmeraj izkaže, da mu je vredno pozorno prisluhniti.

Pa poglejmo, kako je svojih sedem desetletij opisal v svojem značilnem hudomušnem slogu kar sam jubilant:

Vidi mi se, da so ta leta hitro minila, a spričo vsega, kar sem v tem času doživel, je to vendar dolga doba. V tem času sta se izmenjali dve državi, izmenjale so se tri denarne valute.
V teh letih sem namolzel 180.000 litrov mleka, potegnil iz krav približno 200 telet, odhranil 98 prašičev, prodal 72 volov, zamesil in spekel 4.200 hlebov kruha.
Bil sem 4-krat operiran, prejel 18.000 injekcij in bil enkrat tudi v zaporu zaradi rib.
Pogovarjal sem se z generali in ministri, spal s cigani in lani pozimi preoblačil arabskega begunca ...
Sicer pa so sedemdeseta leta nekako "najslabeja" leta. Pri petdesetih še imaš neke cilje, pri devetdesetih se zaveš, da je vse minilo ...

Dragi Jože, v uredništvu Preloke.si smo prepričani, da tvoja sedemdeseta leta niso "najslabeja"! Človek s tako zdravim življenjskim potencialom in s tako trdnimi koreninami lahko smelo načrtuje tako kot pri petdesetih. In iskreno upamo, da bo med temi tvojimi načrti tudi še naprej sodelovanje s Preloko.si.

 3456

P. S.: Na posebno željo nekaterih prilagamo še dve fotografiji Jožeta v prekršku (kazen zanj je že odsedel!):

78

A. S. (20. 11. 2018)