11 2Nadvse žalostna novica: za vedno je zaspal Jože Žunič, po domače Navoselkin. Odšel je veliko prezgodaj, saj ni dopolnil niti 60 let. In tako je zdaj ostala prazna še zadnja od štirih hiš v tistem delu Preloke, ki mu rečemo Šimunci.

Jožeta je že od mladih nog zanimala tehnika in v tehniško elektro stroko se je usmeril tudi po osnovni šoli. Že v šoli je izdelal za tisti čas pravo čudo tehnike: digitalno uro. Nato je vrsto let delal na Elektru v Črnomlju in potem na Danfosu. In tudi v domači garaži je Jože neprestano nekaj šravfal, popravljal … Vrsto let je bil naročen na revijo Radar, vsako številko je prebral in jo preučil do potankosti.

Po mamini smrti leta 2014 pa se je njegovemu osebnemu in profesionalnemu zanimanju za tehnično stroko presenetljivo pridružilo še eno: zanimanje za rože in vrtnarjenje. In tako so se na Navoselkini hiši in okrog nje tudi po letu 2014 bohotile morda celo najlepše rože v vsej vasi.

Seveda je bil Jože že od mladih nog tudi gasilec – član preloškega gasilskega društva. Njegov odhod pomeni za društvo veliko izgubo, saj je bil Jože vrsto let hišnik našega gasilskega doma.

Naj počiva v miru!

Podrobnosti o pogrebu: ta bo spričo okoliščin v ožjem družinskem krogu, in sicer v soboto, 12. decembra 2020, ob 13. uri na pokopališču na Preloki. Žara bo na dan pogreba od 11.30 v naši cerkvi.

(2. 12. 2020)